Siirry sisältöön

Adenuric- ja Cosentyx-valmisteet rajoitetusti erityiskorvattaviksi

Lääkkeiden hintalautakunta on 10.8.2017 kokouksessaan hyväksynyt febuksostaattia sisältävän Adenuric-valmisteen ja sekukinumabia sisältävän Cosentyx-valmisteen erityiskorvattaviksi. Valmisteiden erityiskorvattavuus tulee voimaan 1.10.2017 alkaen.

Adenuric-valmisteelle vahvistettiin rajoitettu erityiskorvattavuus 65 prosentin korvausluokassa sairaudessa kihti vaikeaa kroonista hyperurikemiaa sairastaville potilaille, jotka eivät siedä allopurinolia tai joille allopurinoli on vasta-aiheinen. Korvattavuuden rajaus on sama kuin valmisteen voimassa olevan peruskorvattavuuden rajaus. Valmisteen erityiskorvattavuuden aiheuttama lääkekorvausmenon lisäkustannus on 69 000 euroa.

Cosentyx-valmiste hyväksyttiin rajoitetusti erityiskorvattavaksi 65 prosentin korvausluokkaan sairaudessa hajapesäkkeiset sidekudostaudit, reumaattiset niveltulehdukset ja niihin verrattavat tilat, kun kysymyksessä on nivelpsoriaasin tai selkärankareuman hoito ja vaste tavanomaisille antireumaateille on ollut riittämätön tai kun nämä ovat vasta-aiheisia. Korvattavuuden rajaus vastaa valmisteen voimassa olevaa peruskorvattavuuden rajausta.

Kansaneläkelaitos antaa tarkemmat ohjeet valmisteiden korvaamisesta.

Lisätietoja
Yliproviisori Kristiina Kaste, puh. 0295 163 416
Johtaja Lauri Pelkonen, puh. 0295 163 435