Siirry sisältöön

Ilmoitukset

Myynninylitysilmoitus
Irtisanomisilmoitus
Muut ilmoitukset

Myynninylitysilmoitus

Sairausvakuutuslain mukaan yrityksen on viipymättä ilmoitettava lääkkeiden hintalautakunnalle, jos korvattavan valmisteen myynti kasvaa päätöksen perusteena ollutta arviota merkittävästi suuremmaksi.

Ilmoitus toimitetaan ensisijaisesti sähköisen asiointipalvelun kautta tai vaihtoehtoisesti sähköpostilla osoitteeseen hila.stm(at)gov.fi.

Irtisanomisilmoitus

Yritys voi poistaa valmisteen korvausjärjestelmästä toimittamalla irtisanomisilmoituksen lääkkeiden hintalautakunnalle viimeistään kolme kuukautta ennen haluttua irtisanomisajankohtaa. Valmisteen korvattavuus ja tukkuhinta päättyvät irtisanomista seuraavan vuosineljänneksen alusta.

Irtisanomisilmoituksessa on ilmoitettava valmisteen nimi, vahvuus, lääke-/valmistemuoto ja pakkauskoko sekä lääkevalmisteesta lisäksi myyntiluvan numero ja pohjoismainen tuotenumero (Vnr).

Lääkkeiden hintalautakunta vahvistaa valmisteen poistamisen korvausjärjestelmästä.

Muut ilmoitukset

Yrityksen on viipymättä ilmoitettava lääkkeiden hintalautakunnalle seuraavista valmisteen tai yrityksen tiedoissa tapahtuvista muutoksista:

  • myyntiluvan haltijan tai myyntiluvan haltijan nimen muutos
  • pohjoismaisen tuotenumeron (Vnr) muutos
  • valmistenimen muutos
  • myyntiluvan voimassaolon lakkaaminen
  • valmisteyhteenvedon muutos (muutos käyttöaiheeseen, annosteluun tai turvallisuuteen liittyen)
  • yhteystietojen muutos.

Ilmoitus tehdään ensisijaisesti sähköisen asiointipalvelun kautta tai vaihtoehtoisesti ilmoituslomakkeella sähköpostilla osoitteeseen hila.stm(at)gov.fi.