Siirry sisältöön

Asiointipalvelun käyttökatko ohi, Suomi.fi-valtuudet käytössä

Kirjautuminen Hilan asiointipalveluun on muuttunut. Palveluun tunnistaudutaan jatkossa henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Katso-tunnistus ei ole enää käytössä. Asiointipalvelu tarkistaa henkilön tai yrityksen valtuudet asioida edustamansa yrityksen puolesta Suomi.fi-palvelusta.

Ota yhteys yrityksesi Suomi.fi-palvelun vastuuhenkilöön valtuuden saamiseksi. Voit myös pyytää oikeutta asioida yrityksen puolesta Suomi.fi-palvelussa (suomi.fi/valtuudet). Muista antaa valtuusasialle tarkenne, laaja tai suppea. Tarkenteen puuttuminen valtuudelta tai tarkenteen virheellinen kirjoitusasu estää pääsyn Hilan asiointipalveluun.

Käy kirjautumassa asiointipalveluun. Käytä tunnistautumisessa ’Yrityksen puolesta asiointi’ -vaihtoehtoa. Tarkista, että kirjautuminen onnistuu. Huomioithan, että ennen muutosta lähettämäsi hakemukset eivät heti näy asiointipalvelussa, jos yritys on antanut sinulle suppean asiointivaltuuden tai asiointisi perustuu Katso-rooleihin (esim. kun päämies on ulkomaalainen). Jatkossa Katso-rooliin perustuvan valtuuden laajuus on aina suppea. Hila siirtää hakemus- ja ilmoitusasioiden näkyvyyden uusille Suomi.fi-valtuuksille, kun olet kertaalleen käyttänyt asiointipalvelua yrityksen puolesta. Otamme tarvittaessa yhteyttä asialla ilmoitettuun yhteyshenkilöön, kun siirto suoritetaan.

Voit tarkistaa saamasi valtuudet Suomi.fi-palvelussa (suomi.fi/valtuudet). Kun sinulla on voimassa oleva Suomi.fi-valtuus, käy sulkemassa Hilan asiointipalveluun liittyvä Katso-roolisi Katso-palvelussa (Katso tunnistus, ota tarvittaessa yhteys yrityksesi Katso-yhteyshenkilöön). Jos Katso-roolisi on voimassa samanaikaisesti Suomi.fi-valtuutesi kanssa, yrityksen antama valtuus näkyy kahteen kertaan Hilan asiointipalvelussa.

Jos yritys ei pysty antamaan Suomi.fi-valtuuksia eikä käytössä ole voimassa olevia Katso-rooleja, asiointipalvelun käyttö ei ole mahdollista. Hakemuksiin ja ilmoituksiin liittyvä materiaali toimitetaan tällöin sähköisenä tallenteena postitse tai Hilan asiointiosoitteeseen.

Jos huomaat palvelussa häiriöitä tai virheellisiä toimintoja, ole välittömästi yhteydessä Hilaan. Yhteydenotot hila(at)stm.fi.

Lue lisää: Hilan asiointipalvelu ja Suomi.fi-valtuudet ja Tietosuojaseloste

Lisätietoja
Johtava proviisori Ulla Kurkijärvi, p. 0295 163 436
Ylifarmaseutti Karoliina Ahponen, p. 0295 163 443
etunimi.sukunimi@stm.fi