Siirry sisältöön

Braftovi-, Mektovi- ja Brintellix-valmisteet erityiskorvattaviksi

Lääkkeiden hintalautakunta on 7.5.2020 kokouksessaan hyväksynyt Braftovi-, Mektovi- ja Brintellix-valmisteet erityiskorvattaviksi.

Enkorafenibia sisältävä Braftovi-valmiste ja binimetinibia sisältävä Mektovi-valmiste hyväksyttiin rajoitetusti erityiskorvattaviksi ylemmässä erityiskorvausluokassa (100 %) sairaudessa pahanlaatuiset kasvaimet, joita ei ole valtioneuvoston asetuksessa erikseen mainittu, kun kysymyksessä on leikkaukseen soveltumattoman tai etäpesäkkeisen melanooman hoito aikuisille potilaille, joiden kasvaimessa on BRAF V600 -mutaatio. Valmisteita käytetään yhdessä. Korvattavuuden rajaus vastaa voimassa olevaa rajoitetun peruskorvattavuuden rajausta. Valmisteiden erityiskorvattavuus tulee voimaan 1.7.2020 alkaen. Korvattavuus on ehdollinen ja korvattavuus- ja hintapäätöksiin liittyy taloudellinen sopimus. Valmisteiden erityiskorvattavuuden lisäkustannuksen lääkekorvausmenoon on arvioitu olevan 40 000 euroa.

Vortioksetiinia sisältävä Brintellix-valmiste hyväksyttiin erityiskorvattavaksi ylemmässä erityiskorvausluokassa (100 %) sairaudessa vaikeat psykoosit ja muut vaikeat mielenterveyden häiriöt. Valmisteen erityiskorvattavuus tulee voimaan 1.6.2020 alkaen. Valmisteen erityiskorvattavuuden lisäkustannus lääkekorvausmenoon on arvioitu olevan 2,6 miljoonaa euroa.

Kansaneläkelaitos antaa tarkemmat ohjeet valmisteiden korvaamisesta.

Lisätietoja

Yliproviisori Jaana Martikainen, puh. 0295 163 174
Yliproviisori Kirsi Korpela, puh. 0295 163 440
Johtava proviisori Ulla Kurkijärvi, puh. 0295 163 436