Siirry sisältöön

Doptelet- ja Nubeqa-valmisteet rajoitetusti erityiskorvattaviksi

Lääkkeiden hintalautakunta on 2.12.2021 kokouksessaan hyväksynyt Doptelet- ja Nubeqa-valmisteet rajoitetusti erityiskorvattaviksi ylempään, sadan prosentin korvausluokkaan. Valmisteiden erityiskorvattavuus tulee voimaan 1.2.2022.

Avatrombopagia sisältävä Doptelet-valmiste on rajoitetusti korvattava primaarin kroonisen immuunitrombosytopenian (ITP) hoitoon aikuispotilaille, jotka ovat resistenttejä muille hoidoille (esim. kortikosteroidit, immunoglobuliinit). Erityiskorvattavuuden rajaus vastaa voimassa olevaa peruskorvattavuuden rajausta.

Darolutamidia sisältävä Nubeqa-valmiste on rajoitetusti korvattava etäpesäkkeettömän kastraatioresistentin eturauhassyövän hoidossa aikuisilla miehillä, kun potilaalla on korkea etäpesäkkeisen taudin kehittymisen riski. Erityiskorvattavuuden rajaus vastaa voimassa olevaa peruskorvattavuuden rajausta. Valmisteen erityiskorvattavuuden lisäkustannus lääkekorvausmenoon on noin 26 000 euroa. Nubeqa-valmisteen korvattavuus on ehdollinen ja korvattavuus- ja hintapäätökseen liittyy taloudellinen sopimus.

Kansaneläkelaitos antaa tarkemmat ohjeet valmisteiden korvaamisesta.

Lisätietoja
Yliproviisori Kirsi Korpela, puh. 0295 163 440
Yliproviisori Mareena Paldán, puh. 0295 163 130