Siirry sisältöön

Esbriet- ja Nuwiq-valmisteet erityiskorvattaviksi

Lääkkeiden hintalautakunta on 10.9.2015 kokouksessaan hyväksynyt Esbriet- ja Nuwiq-valmisteet erityiskorvattaviksi. Valmisteiden erityiskorvattavuus tulee voimaan 1.11.2015 alkaen.

Pirfenidonia sisältävä Esbriet-valmiste hyväksyttiin rajoitetusti erityiskorvattavaksi alemmassa erityiskorvausluokassa (65 %) sairaudessa hajapesäkkeiset sidekudostaudit, reumaattiset niveltulehdukset ja niihin verrattavat tilat, kun kysymyksessä on lievän tai keskivaikean idiopaattisen keuhkofibroosin hoito aikuisilla, joiden nopea vitaalikapasiteetti (FVC) on vähintään 50 % ja enintään 90 % viitearvosta. Kansaneläkelaitoksen tilastotietojen mukaan pirfenidonia sisältävästä valmisteesta maksettiin vuonna 2014 korvauksia 126 henkilölle yhteensä noin 2,4 miljoonaa euroa.

Simoktokogi alfaa sisältävä Nuwiq-valmiste hyväksyttiin erityiskorvattavaksi ylemmässä erityiskorvausluokassa (100 %) sairaudessa krooniset hyytymishäiriöt. Nuwiq-valmiste on tarkoitettu A-hemofiliaa (synnynnäinen hyytymistekijä VIII:n puutos) sairastavien potilaiden verenvuotojen hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Kansaneläkelaitoksen tilastotietojen mukaan hyytymistekijä VIII -valmisteista maksettiin korvauksia 177 henkilölle yhteensä noin 28 miljoonaa euroa. Nuwiq-valmisteen erityiskorvattavuuden lisäkustannus on 4 300 euroa.

Kansaneläkelaitos antaa tarkemmat ohjeet valmisteiden korvaamisesta.

Lisätietoja
Yliproviisori Elina Asola, puh. 0295 163 437
Yliproviisori Mareena Paldán, puh. 0295 163 130