Siirry sisältöön

Iclusig-valmiste rajoitetusti erityiskorvattavaksi

Lääkkeiden hintalautakunta on kokouksessaan 5.5.2022 hyväksynyt ponatinibia sisältävän Iclusig-valmisteen rajoitetusti erityiskorvattavaksi ylempään, sadan prosentin korvausluokkaan. Valmisteen erityiskorvattavuus tulee voimaan 1.7.2022.

Iclusig-valmiste on rajoitetusti korvattava kroonisen vaiheen, akseleraatiovaiheen tai blastivaiheen kroonisen myelooisen leukemian hoitoon aikuispotilailla, jotka ovat resistenttejä dasatinibille tai nilotinibille; tai jotka eivät siedä dasatinibia tai nilotinibia eikä tämän jälkeinen imatinibihoito ole kliinisesti asianmukaista; tai joilla on T315I-mutaatio. Valmiste on lisäksi rajoitetusti korvattava Philadelphia-kromosomipositiivisen akuutin lymfoblastisen leukemian hoitoon aikuispotilailla, jotka ovat resistenttejä dasatinibille; tai jotka eivät siedä dasatinibia eikä tämän jälkeinen imatinibihoito ole kliinisesti asianmukaista; tai joilla on T315I-mutaatio.

Erityiskorvattavuuden rajaus vastaa voimassa olevaa peruskorvattavuuden rajausta. Valmisteen erityiskorvattavuuden lisäkustannus lääkekorvausmenoon on noin 16 000 euroa.

Kansaneläkelaitos antaa tarkemmat ohjeet valmisteen korvaamisesta.

Lisätietoja

Yliproviisori Outi Salminen, puh. 0295 163 448