Siirry sisältöön

Inspiolto Respimat- ja Prolia-valmisteet erityiskorvattaviksi

Lääkkeiden hintalautakunta on 10.1.2017 kokouksessaan hyväksynyt olodaterolia ja tiotropiumbromidia sisältävän Inspiolto Respimat -valmisteen ja denosumabia sisältävän Prolia-valmisteen erityiskorvattaviksi. Valmisteiden erityiskorvattavuus tulee voimaan 1.3.2017 alkaen.

Inspiolto Respimat -valmiste hyväksyttiin erityiskorvattavaksi 65 prosentin korvausluokkaan sairaudessa krooninen keuhkoastma ja sitä läheisesti muistuttavat krooniset obstruktiiviset keuhkosairaudet. Valmiste on keuhkoputkia laajentava keuhkoahtaumataudin ylläpitohoitolääke, jota käytetään helpottamaan aikuisten keuhkoahtaumatautipotilaiden oireita. Kansaneläkelaitoksen tilastotietojen mukaan keuhkoahtaumataudin hoidossa käytettävistä pitkävaikutteisista beeta2-agonistia ja antikolinergia sisältävistä yhdistelmävalmisteista maksettiin vuonna 2015 korvauksia 3 221 henkilölle yhteensä noin 700 000 euroa.

Prolia-valmiste hyväksyttiin erityiskorvattavaksi sadan prosentin korvausluokkaan sairauksissa rintasyöpä ja eturauhassyöpä. Valmiste on tarkoitettu naisten postmenopausaalisen osteoporoosin ja miesten osteoporoosin hoitoon, kun murtumariski on suurentunut. Lisäksi valmiste on tarkoitettu eturauhassyövän hormonihoitoon liittyvän luun haurastumisen hoitoon, kun murtumariski on suurentunut. Kansaneläkelaitoksen tilastotietojen mukaan denosumabia sisältävistä valmisteista maksettiin vuonna 2015 peruskorvausta 10 600 henkilölle yhteensä 2,1 miljoonaa euroa. Prolia-valmisteen erityiskorvattavuuden lisäkustannus on 433 000 euroa.

Kansaneläkelaitos antaa tarkemmat ohjeet valmisteiden korvaamisesta.

Lisätietoja
Yliproviisori Elina Asola, puh. 0295 163 437
Yliproviisori Kristiina Kaste, puh. 0295 163 416