Siirry sisältöön

Lonsurf- ja Taltz-valmisteet rajoitetusti erityiskorvattaviksi

Lääkkeiden hintalautakunta on 5.9.2019 kokouksessaan hyväksynyt trifluridiinia ja tipirasiilia sisältävän Lonsurf-valmisteen ja iksekitsumabia sisältävän Taltz-valmisteen rajoitetusti erityiskorvattaviksi. Valmisteiden erityiskorvattavuus tulee voimaan 1.11.2019 alkaen.

Lonsurf-valmiste hyväksyttiin rajoitetusti erityiskorvattavaksi ylemmässä erityiskorvausluokassa (100 %) sairaudessa pahanlaatuiset kasvaimet, joita ei ole valtioneuvoston asetuksessa erikseen mainittu, kun kysymyksessä on metastasoituneen kolorektaalisyövän hoito aikuispotilailla, jotka ovat aiemmin saaneet hoitoa käytettävissä olevilla lääkevalmisteilla, kuten fluoropyrimidiinejä, oksaliplatiinia ja irinotekaania sisältävillä solunsalpaajahoidoilla, VEGF-vasta-aineilla ja EGFR-vasta-aineilla, tai joille tällaisen hoidon ei katsota sopivan. Korvattavuuden rajaus vastaa valmisteen voimassa olevaa peruskorvattavuuden rajausta. Valmisteen erityiskorvattavuuden lisäkustannuksen lääkekorvausmenoon on arvioitu olevan 129 000 euroa.

Taltz-valmiste hyväksyttiin rajoitetusti erityiskorvattavaksi alemmassa erityiskorvausluokassa (65 %) sairaudessa hajapesäkkeiset sidekudostaudit, reumaattiset niveltulehdukset ja niihin verrattavat tilat, kun kysymyksessä on nivelpsoriaasin hoito ja vaste tavanomaisille antireumaateille on ollut riittämätön tai kun nämä ovat vasta-aiheisia. Korvattavuuden rajaus vastaa valmisteen voimassa olevaa peruskorvattavuuden rajausta.

Kansaneläkelaitos antaa tarkemmat ohjeet valmisteiden korvaamisesta.

Lisätietoja
Yliproviisori Kristiina Kaste, puh. 0295 163 416
Yliproviisori Kirsi Korpela, puh. 0295 163 440