Siirry sisältöön

Ninlaro- ja Olumiant-valmisteet rajoitetusti erityiskorvattaviksi

Lääkkeiden hintalautakunta on 8.8.2019 kokouksessaan hyväksynyt iksatsomibia sisältävän Ninlaro-valmisteen ja barisitinibia sisältävän Olumiant-valmisteen rajoitetusti erityiskorvattaviksi. Valmisteiden erityiskorvattavuus tulee voimaan 1.10.2019 alkaen.

Ninlaro-valmiste hyväksyttiin rajoitetusti erityiskorvattavaksi ylemmässä erityiskorvausluokassa (100 %) sairaudessa leukemiat, muut pahanlaatuiset veri- ja luuydintaudit sekä pahanlaatuiset imukudostaudit, kun kysymyksessä on multippelin myelooman hoito yhdessä lenalidomidin ja deksametasonin kanssa sellaisilla aikuispotilailla, jotka ovat saaneet vähintään kahta aiempaa hoitoa. Korvattavuuden rajaus vastaa valmisteen voimassa olevaa peruskorvattavuuden rajausta. Ninlaro-valmisteen korvattavuus on ehdollinen, ja korvattavuus- ja hintapäätökseen liittyy taloudellinen sopimus. Valmisteen erityiskorvattavuuden lisäkustannus lääkekorvausmenoon on arvioitu olevan 45 000 euroa.

Olumiant-valmiste hyväksyttiin rajoitetusti erityiskorvattavaksi alemmassa erityiskorvausluokassa (65 %) sairaudessa hajapesäkkeiset sidekudostaudit, reumaattiset niveltulehdukset ja niihin verrattavat tilat, kun kysymyksessä on nivelreuman hoito ja vaste tavanomaisille antireumaateille on ollut riittämätön tai kun nämä ovat vasta-aiheisia. Korvattavuuden rajaus vastaa valmisteen voimassa olevaa peruskorvattavuuden rajausta.

Kansaneläkelaitos antaa tarkemmat ohjeet valmisteiden korvaamisesta.

Lisätietoja
Yliproviisori Kristiina Kaste, puh. 0295 163 416
Yliproviisori Mareena Paldán, puh. 0295 163 130