Siirry sisältöön

Ofev- ja Ikervis-valmisteet erityiskorvattaviksi

Lääkkeiden hintalautakunta on 9.2.2017 kokouksessaan hyväksynyt nintedanibia sisältävän Ofev-valmisteen ja siklosporiinia sisältävän Ikervis-valmisteen erityiskorvattaviksi. Valmisteiden erityiskorvattavuus tulee voimaan 1.4.2017 alkaen.

Ofev-valmisteelle vahvistettiin rajoitettu erityiskorvattavuus alemmassa erityiskorvausluokassa (65 %) sairaudessa hajapesäkkeiset sidekudostaudit, reumaattiset niveltulehdukset ja niihin verrattavat tilat, kun kysymyksessä on lievän tai keskivaikean idiopaattisen keuhkofibroosin hoito aikuisilla, joiden nopea vitaalikapasiteetti (FVC) on vähintään 50 % ja enintään 90 % viitearvosta. Korvattavuuden rajaus on sama kuin valmisteen voimassa olevan peruskorvattavuuden rajaus. Ofev-valmisteen erityiskorvattavuuden lisäkustannus on 123 000 euroa.

Ikervis-silmätippavalmiste hyväksyttiin rajoitetusti erityiskorvattavaksi 65 prosentin korvausluokkaan sairaudessa hajapesäkkeiset sidekudostaudit, reumaattiset niveltulehdukset ja niihin verrattavat tilat, kun kysymyksessä on vaikean sarveiskalvotulehduksen hoito Sjögrenin oireyhtymää sairastavilla aikuispotilailla, jotka kärsivät kuivasilmäisyydestä keinokyynelhoidosta huolimatta. Ikervis-valmisteen erityiskorvattavuuden lisäkustannus on 60 000 euroa.

Kansaneläkelaitos antaa tarkemmat ohjeet valmisteiden korvaamisesta.

Lisätietoja
Yliproviisori Mareena Paldán, puh. 0295 163 130
Yliproviisori Kristiina Kaste, puh. 0295 163 416