Siirry sisältöön

Reima Palonen lääkkeiden hintalautakunnan (HILA) määräaikaiseksi johtajaksi

sosiaali- ja terveysministeriö 1.2.2024 13.31
Tiedote

Valtioneuvosto on nimittänyt torstaina 1.2.2024 Reima Palosen johtajan määräaikaiseen virkasuhteeseen sosiaali- ja terveysministeriön sosiaaliturva- ja vakuutusosaston yhteydessä toimivaan lääkkeiden hintalautakuntaan (HILA). Palonen aloittaa johtajana 1.3.2024. Nimitys kestää 31.12.2026 asti.

Palonen on työskennellyt sosiaali- ja terveysministeriössä maaliskuusta 2014 erityisasiantuntijana. Hänen työtehtävinään on ollut muun muassa Terveydenhuollon palveluvalikoimaneuvoston (Palko) juridiikkaan liittyvät asiantuntijatehtävät. Hän on toiminut syyskauden 2023 myös Palkon toiminnasta vastaavan pääsihteerin tehtävissä. Lisäksi Palonen on toiminut vuodesta 2019 lääkkeiden hintalautakunnan varapuheenjohtajana sekä vuodesta 2022 Kelan sosiaalilääketieteellisen neuvottelukunnan asiantuntijajäsenenä. Koulutukseltaan Palonen on oikeustieteen kandidaatti.

Sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä toimiva lääkkeiden hintalautakunta on itsenäinen viranomainen, jonka tehtävänä on vahvistaa, mitkä lääkkeet sisällytetään sairausvakuutuksen lääkekorvausjärjestelmään, mihin korvausluokkaan ne kuuluvat ja mikä on niiden kohtuullinen tukkuhinta. Lisäksi lääkkeiden hintalautakunta vastaa viitehintajärjestelmään liittyvästä päätöksenteosta. Johtajan tehtävänä on johtaa lääkkeiden hintalautakuntaa.

HILAn johtajan virkasuhdetta haki kymmenen henkilöä.

Lisätietoja

erityisasiantuntija Liisa Mäenpää, p. 02951 63223, etunimi.sukunimi@gov.fi