Siirry sisältöön

Relvar Ellipta ja Herceptin erityiskorvattaviksi

Lääkkeiden hintalautakunta on kokouksessaan 4.2.2016 hyväksynyt vilanterolia ja flutikasonifuroaattia sisältävän Relvar Ellipta -valmisteen sekä trastutsumabia sisältävän Herceptin-valmisteen erityiskorvattaviksi 1.4.2016 alkaen.

Relvar Ellipta hyväksyttiin erityiskorvattavaksi alemmassa erityiskorvausluokassa (65 %) sairaudessa krooninen keuhkoastma ja sitä läheisesti muistuttavat krooniset obstruktiiviset keuhkosairaudet. Relvar Ellipta on tarkoitettu astman säännölliseen hoitoon silloin, kun lääkitys pitkävaikutteista beeta2-agonistia ja inhaloitavaa kortikosteroidia sisältävällä yhdistelmälääkkeellä on tarkoituksenmukaista, sekä keuhkoahtaumatautia sairastavien oireenmukaiseen hoitoon. Kansaneläkelaitoksen tilastotietojen mukaan astman ja keuhkoahtaumataudin hoidossa käytettävistä beeta2-agonistia ja kortikosteroidia sisältävistä yhdistelmävalmisteista maksettiin vuonna 2014 korvauksia 174 000 henkilölle yhteensä noin 39 miljoonaa euroa.

Herceptin 600 mg/5 ml injektioneste, liuos -valmiste hyväksyttiin rajoitetusti erityiskorvattavaksi ylemmässä erityiskorvausluokassa (100 %) sairaudessa rintasyöpä, kun kysymyksessä on HER2-positiivisen varhaisen vaiheen rintasyövän hoito. Herceptin-valmisteella on käyttöaiheet sekä varhaisen vaiheen että metastasoituneen HER2-positiivisen rintasyövän hoidossa. Valmiste on ollut rajoitetusti peruskorvattava huhtikuusta 2015 lähtien.

Kansaneläkelaitos antaa tarkemmat ohjeet valmisteiden korvaamisesta.

Lisätietoja
Yliproviisori Kristiina Kaste, puh. 0295 163 416
Yliproviisori Mareena Paldán, puh. 0295 163 130