Siirry sisältöön

Revolade- ja Nplate –valmisteiden korvattavuutta rajoitetaan 1.12.2020 alkaen

Lääkkeiden hintalautakunta on syys- ja lokakuun kokouksissaan käsitellyt Revolade- ja Nplate-valmisteiden uusintahakemukset. Lääkeyritysten tekemien uusintahakemusten perustella hintalautakunta päätti rajoittaa valmisteiden korvattavuutta 1.12.2020 alkaen.

Revolade-valmiste on rajoitetusti peruskorvattava ja rajoitetusti erityiskorvattava ylemmässä erityiskorvausluokassa sairauksissa aplastinen anemia sekä itsenäinen verihiutaleiden tai granulosyyttien niukkuus. Valmiste on rajoitetusti korvattava primaarisen immunologisen trombosytopenian (ITP) hoitoon vähintään 1-vuotiaille potilaille, kun diagnoosista on kulunut vähintään 6 kuukautta ja muut hoidot (esim. kortikosteroidit, immunoglobuliinit) eivät tehoa. Lisäksi valmiste on rajoitetusti korvattava aikuispotilaille, joilla on hankinnainen vaikea aplastinen anemia, kun tauti on hoitoresistentti aiemmalle immunosuppressiiviselle hoidolle tai potilas on saanut runsaasti aiempia hoitoja eikä hematopoieettinen kantasolusiirto hänelle sovi.

Nplate-valmiste on rajoitetusti peruskorvattava ja rajoitetusti erityiskorvattava ylemmässä erityiskorvausluokassa sairaudessa itsenäinen verihiutaleiden tai granulosyyttien niukkuus. Valmiste on rajoitetusti korvattava kroonisen immunologisen (idiopaattisen) trombosytopeenisen purppuran (ITP) hoidossa aikuispotilaille, joiden perna on poistettu, kun muut hoidot (esim. kortikosteroidit, immunoglobuliinit) eivät tehoa, ja toisen linjan hoitona aikuispotilaille, joiden perna on tallella, kun leikkaus on vasta-aiheinen.

Kansaneläkelaitos antaa tarkemmat ohjeet valmisteiden korvaamisen edellytyksistä sekä tiedottaa korvattavuuden toimeenpanosta viikolla 46.

Lisätietoja
Erityisasiantuntija Kalle Aaltonen, puh 0295 163 439