Siirry sisältöön

Suomi.fi-valtuudet käyttöön – käyttökatko Hilan asiointipalvelussa 12.-18.3.2020

Katso-palvelu korvataan Suomi.fi-valtuuksilla Hilan asiointipalvelussa viikolla 12. Yrityksen puolesta asioivien tunnistaminen tapahtuu jatkossa Suomi.fi-valtuuksien avulla. Muutoksen aikana asiointipalvelu ei ole käytössä.

Asiointipalvelun käyttökatko alkaa 12.3.2020 klo 8 ja päättyy viimeistään 18.3.2020 klo 18. Päättymisestä tiedotetaan erikseen.

Käyttökatkon aikana yhteydenotot ja mahdolliset materiaalien toimitukset pyydetään lähettämään sähköpostilla hila(at)stm.fi tai postitse sähköisenä tallenteena.

Käsittelyssä olevien hakemus- ja ilmoitusasioiden näkyvyys siirretään uusille Suomi.fi-valtuuksille. Siirto on mahdollista tehdä sen jälkeen, kun valtuutettu on ensimmäisen kerran asioinut yrityksen puolesta Hilan asiointipalvelussa. Otamme tarvittaessa yhteyttä asialla ilmoitettuun yhteyshenkilöön, kun siirto suoritetaan.

Käytössä olevat Katso-käyttöoikeusroolit eivät siirry automaattisesti Suomi.fi-valtuusrekisteriin. Yritysten on valtuutettava Suomi.fi-palvelussa haluamansa henkilöt tai yritykset asioimaan Hilan asiointipalvelussa. Suomi.fi-tunnistus perustuu vahvaan tunnistamiseen. Käyttäjä voi tunnistautua asiointipalveluun henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

Lue lisää: Hilan asiointipalvelu ja Suomi.fi-valtuudet

 

Katso-roolien hyödyntäminen, kun yritys ei vielä voi antaa Suomi.fi-valtuuksia

Käyttäjä tunnistautuu asiointipalveluun vahvasti henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Katso-tunnistus ei ole enää käytössä. Hilan asiointipalvelun taustalla toimivat voimassa olevat Katso-roolit niille yrityksille, jotka eivät pysty vielä hyödyntämään Suomi.fi-valtuuksia. Suomi.fi-valtuudet -palvelu tarkistaa voimassa olevat Katso-roolit asiointipalveluun kirjautuneen henkilön henkilötunnuksen perusteella. Katso-roolit toimivat taustalla siihen asti, että Suomi.fi-valtuuksien käyttö tulee mahdolliseksi kaikille yrityksille.

Jos yritys ei pysty antamaan Suomi.fi-valtuuksia eikä käytössä ole voimassa olevia Katso-rooleja, asiointipalvelun käyttö ei ole mahdollista. Hakemuksiin ja ilmoituksiin liittyvä materiaali toimitetaan tällöin sähköisenä tallenteena postitse tai Hilan asiointiosoitteeseen.