Siirry sisältöön

Toujeo-valmisteen korvattavuutta rajoitetaan ensi vuoden alusta alkaen

Lääkkeiden hintalautakunta käsitteli 3.11.2016 kokouksessaan Toujeo-valmisteen uusintahakemusta. Toujeo-valmiste on tarkoitettu aikuisille diabeteksen hoitoon ja se sisältää glargininsuliinia 300 yksikköä millilitrassa.

Tammikuusta 2017 alkaen Toujeo-valmiste on rajoitetusti peruskorvattava ja rajoitetusti erityiskorvattava sadan prosentin korvausluokassa aikuisten vaikeahoitoisen diabetes mellituksen hoidossa, kun muun glargininsuliinihoidon aikana esiintyy toistuvia tai vakavia hypoglykemioita.

Kansaneläkelaitos myöntää Toujeo-valmisteen rajoitetun korvausoikeuden ilman erillistä hakemusta henkilöille, joilla on voimassa oleva erityiskorvausoikeus ’103. Diabetes’ ja jotka ovat ostaneet Toujeo-valmisteen 300 yksikköä millilitrassa vahvuutta apteekista kuluvan vuoden aikana. Kansaneläkelaitos antaa tarkemmat ohjeet valmisteen korvaamisen edellytyksistä.

Saatavana on lisäksi glargininsuliinia 100 yksikköä millilitrassa sisältäviä valmisteita. Korvattavuuden rajoitus ei koske näitä valmisteita.

Lisätietoja
Johtava proviisori Ulla Kurkijärvi, puh. 0295 163 436
Johtaja Lauri Pelkonen, puh. 0295 163 435