Siirry sisältöön

Xarelto- ja Xeljanz-valmisteet rajoitetusti erityiskorvattaviksi

Lääkkeiden hintalautakunta on 9.1.2018 kokouksessaan hyväksynyt rivaroksabaania sisältävän Xarelto-valmisteen ja tofasitinibia sisältävän Xeljanz-valmisteen rajoitetusti erityiskorvattaviksi. Xarelto-valmisteen erityiskorvattavuus tulee voimaan 1.4.2018 alkaen ja Xeljanz-valmisteen 1.3.2018 alkaen.

Xarelto-valmiste hyväksyttiin rajoitetusti erityiskorvattavaksi alemmassa erityiskorvausluokassa (65 %) sairaudessa krooniset sydämen rytmihäiriöt, kun kysymyksessä on aivohalvauksen ja systeemisen embolian ehkäisy ei-läppäperäistä eteisvärinää sairastavilla aikuispotilailla, kun potilaalla on vähintään keskisuuri tukosriski. Kansaneläkelaitoksen tilastotietojen mukaan rivaroksabaanista maksettiin vuonna 2016 korvauksia 24 903 henkilölle yhteensä noin 12,6 miljoonaa euroa. Valmisteen erityiskorvattavuuden aiheuttama lääkekorvausmenon lisäkustannus on arviolta 5,2 miljoonaa euroa.

Xeljanz-valmiste hyväksyttiin rajoitetusti erityiskorvattavaksi alemmassa erityiskorvausluokassa (65 %) sairaudessa hajapesäkkeiset sidekudostaudit, reumaattiset niveltulehdukset ja niihin verrattavat tilat, kun kysymyksessä on nivelreuman hoito ja vaste tavanomaisille antireumaateille on ollut riittämätön tai kun nämä ovat vasta-aiheisia. Korvattavuuden rajaus vastaa valmisteen voimassa olevaa peruskorvattavuuden rajausta.

Kansaneläkelaitos antaa tarkemmat ohjeet valmisteiden korvaamisesta.

Lisätietoja
Yliproviisori Mareena Paldán, puh. 0295 163 130
Yliproviisori Kristiina Kaste, puh. 0295 163 416