Siirry sisältöön

Zelboraf- ja Eklira Genuair -valmisteet erityiskorvattaviksi

Lääkkeiden hintalautakunta on 5.2.2015 kokouksessaan hyväksynyt Zelboraf- ja Eklira Genuair -valmisteet erityiskorvattaviksi. Valmisteiden erityiskorvattavuus tulee voimaan 1.4.2015 alkaen.

Vemurafenibia sisältävä Zelboraf-valmiste hyväksyttiin rajoitetusti erityiskorvattavaksi sadan prosentin korvausluokkaan sairaudessa pahanlaatuiset kasvaimet, joita ei ole valtioneuvoston asetuksessa erikseen mainittu, yksinään käytettynä leikkaukseen soveltumattoman tai etäpesäkkeisen melanooman hoitoon aikuisille potilaille, joiden kasvaimessa on BRAF V600 -mutaatio. Ihomelanooma on yksi nopeimmin yleistyvistä syöpäsairauksista länsimaissa. Zelboraf-valmisteen erityiskorvattavuuden lisäkustannus on 18 000 euroa.

Aklidiniumbromidia sisältävä Eklira Genuair -valmiste hyväksyttiin erityiskorvattavaksi 65 prosentin korvausluokkaan sairaudessa krooninen keuhkoastma ja sitä läheisesti muistuttavat krooniset obstruktiiviset keuhkosairaudet. Eklira Genuair -valmiste kuuluu pitkävaikutteisten antikolinergien lääkeryhmään. Valmiste on tarkoitettu keuhkoahtaumataudin keuhkoputkia laajentavaan ylläpitohoitoon ja oireiden lievittämiseen. Kansaneläkelaitoksen tilastotietojen mukaan pitkävaikutteisista antikolinergeistä maksettiin vuonna 2013 korvauksia noin 38 000 henkilölle yhteensä noin 10 miljoonaa euroa. Eklira Genuair -valmisteen erityiskorvattavuuden lisäkustannus on 194 000 euroa.

Kansaneläkelaitos antaa tarkemmat ohjeet valmisteiden korvaamisesta.

Lisätietoja
Yliproviisori Elina Asola, puh. 0295 163 437
Yliproviisori Kristiina Kaste, puh. 0295 163 416